Colegiul Tehnic "Apulum" Alba Iulia, infiintat in anul 1977 sub denumirea de Liceul Industrial nr.4 si ulterior Grupul Scolar de Industrie Usoara, isi defineste statutul de scoala moderna, cu un rol bine conturat in comunitate, oferind elevilor sansa unei serioase calificari profesionale si a unor programe educationale de calitate, care conduc fie spre continuarea studiilor universitare sau postliceale, fie la angajarea in productie.

Amplasat in orasul de sus, in imediata vecinatate a Colegiului National "Horea, Closca si Crisan" si in apropierea Universitatii "1 Decembrie 1918", liceul nostru este solicitat in fiecare an de numerosi absolventi ai scolilor gimnaziale din municipiu si judet datorita compatibilitatii intereselor lor de formare cu oferta scolii, dar si cu cerintele previzibile ale mediului economic si social.

In cadrul scolii, se asigura pregatirea unui numar de aproximativ 1400 elevi structurati pe: invatamant primar, gimnazial, liceu teoretic si tehnologic, invatamant profesional.

Datorita bazei materiale existente si a recunoasterii rezultatelor scolii pe plan judetean si national, am avut onoarea sa gazduim in anul 1995 faza nationala a concursului pe meserii-industrie usoara, in anul 1999 faza nationala a olimpiadei de matematica, iar in anul 2000 faza nationala a concursul pe meserii-industrie usoara.

Buna pregatire a elevilor se reflecta atat prin rezultatele obtinute la olimpiadele si concursurile scolare cat si in evolutia acestora dupa finalizarea scolii.

Astfel, aproximativ 98% dintre absolventii de liceu zi reusesc in invatamantul superioar, iar 2% din absolventii claselor de liceu zi si respectiv 98% din absolventii invatamantului profesional (scoala de arte si meserii si an de completare), isi gasesc plasament in meseriile pentru care s-au pregatit, atat in unitatile economice mari ale municipiului cat si in societatile comerciale private mici si mijlocii, producatoare de portelan, incaltaminte si confectii textile.

Aprecieri frumoase la adresa scolii noastre au fost facute de delegatiile din Anglia, Franta, Germania, Italia, Letonia, Polonia, Ungaria care ne-au vizitat scoala pe parcursul anilor, aprecieri care s-au finalizat cu stabilirea unor relatii de colaborare.

Unitatea scolara a fost rasplatita pentru deschiderea sa catre cooperare si integrare europeana, in aprilie 2010, la cea de-a VII-a editie a Competitiei Nationale "Scoala Europeana", cu acordarea CERTIFICATULUI si a TROFEULUI de "Scoala Europeana", ca urmare a clasarii pe locul al 25-lea din 145 de unitati de invatamant inscrise in aceasta "cursa pentru excelenta".

In mai 2013, la cea de-a X-a editie a Competitiei Nationale "Scoala Europeana", unitatea scolara a primit din nou titlul de "Scoala Europeana" si "Diploma de merit", din partea Parlamentului Romaniei, Senat-Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

Scoala europeana 2010 Scoala europeana 2013 Diploma de merit 2013

Titlul de "Scoala Europeana" atesta educatia de calitate din unitatea noastra si incununeaza participarea elevilor si a profesorilor la numeroase proiecte educationale internationale Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci in colaborare cu institutii de prestigiu din Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Turcia, Ungaria.

Oferta educationala este variata, fiind in concordanta cu optiunile elevilor, ale parintilor, cu cerintele impuse de piata muncii pe plan local precum si cu necesitatea formarii profesionale a absolventilor si a cadrelor didactice in vederea respectarii normelor si cerintelor impuse de Uniunea Europeana in acest sens.

Elevii unitatii noastre scolare beneficiaza si de un program "Scoala dupa scoala", atat la nivelul invatamantului primar cat si la nivel gimnazial-liceal. Oferta programului este variata, elevii de la invatamantul gimnazial si liceal putand beneficia gratuit de activitati educative care vin in sprijinul dezvoltarii lor personale si profesionale.


Ultima actualizare: 8 octombrie 2015